Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
16 novembre 2016 3 16 /11 /novembre /2016 12:41

Chers amis,

J' ai été interviewée par une journaliste danoise... Si quelqu'un comprend le danois, merci de me le signaler. J'aimerais savoir ce que .. je dis !

 

 

 

 

 

« Når et folk føler sig truet, rykker det sammen. Men det rejser også spørgsmålet om, hvordan den fælles identitet skal defineres,” påpeger Laurence Hansen-Løve.

Hun er professor i filosofi , underviser ved den videregående uddannelsesinstitution Ipesup i Paris og bor ikke langt fra det terrorramte kvarter omkring Bataclan. I sine seneste bøger har hun bearbejdet de filosofiske spørgsmål, terrorismen stiller det franske samfund.

”Vi har defineret det onde. Terrorhandlinger mod uskyldige mennesker er et indiskutabelt udtryk for det onde. Men hvad er det gode? Det er det, vi kæmper med at definere. Hver dag, når jeg følger mit barnebarn i skole, skal jeg forklare hende, hvorfor der er soldater i gaderne, og det er ikke nok at sige, at terroristerne repræsenterer barbariet og ’vi’ repræsenterer civilisationen. Vi skændes jo om, hvad vi mener med ord som demokrati, verdslighed og national identitet. Terroren har vist os, at vi har brug for at finde en form for universelt grundlag for vores civilisation, der har mistet kristendommen som fælles referenceramme,” mener Laurence Hansen-Løve. « 

 

 

 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/terroristerne-forlod-menneskeheden-da-de-angreb-os

Partager cet article

Repost 0
Published by laurence hansen-love - dans actualité politique
commenter cet article

commentaires